Proiect „Realizarea de investiții în suprastructura portului Constanța“

Codul SMIS: 311465

Locație: Incinta Portului Constanța Sud – Agigea, Municipiul Constanța, Județul Constanța, România

Valoare proiect: 9.749.628,35 lei, din care 2.796.098,95 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul de Coeziune (FC), 2.796.098,94 lei finanțarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 4.157.430,46 lei total neeligibil (inclusiv TVA).

Beneficiar și date de contact: FAST FREIGHT SRL, Strada ION LAHOVARI nr. 2, Constanța, Județul Constanța, doamna NEDU IOANA – Tel: 0241/516100, 0721207002, e-mail: ioana.nedu@fastfreight.ro, https://fastfreight.ro/en/

Obiectivul/ele proiectului: Investiția are ca scop modernizarea Portului Constanța prin investiții în suprastructura portuară care să atragă noi fluxuri de marfă și să contribuie la creșterea eficienței în exploatarea infrastructurii, a siguranței și a atractivității transportului naval, prin facilitățile oferite. Astfel, macaraua mobilă achiziționată va contribui la reducerea costurilor și a duratelor de transport, totodată, sporind eficiența operațiunilor de încărcare/descărcare, cu o capacitate de 60 to/h. Investiția respectă normele de emisii Stage V, având un impact pozitiv asupra mediului și sprijinind dezvoltarea transportului naval și multimodal.

Grupul țintă și beneficiarii finali: companiile de transport și logistică, autoritățile locale si centrale, comunitatea locală, lucrătorii portuari, companii și investitori internaționali etc.

Principalele rezultate și impactul la nivelul comunității:

Investiția va contribui la  creșterea capacității de procesare a mărfurilor având ca proveniență/destinație Ucraina. Astfel volumul suplimentar mediu anual de mărfuri în relația cu Ucraina va crește la 360.000 tone, sporind eficiența operațiunilor de încărcare/descărcare de la 50 tone/ora la 60 tone/ora. Prin achiziționarea macaralei mobile FAST FREIGHT SRL își crește competitivitatea și implicit atractivitatea pentru fluxurile logistice din Ucraina oferind comunității românești și ucrainene posibilitatea desfășurării în bune condiții a activităților economice legate de aceste fluxuri. Investiția sprijină dezvoltarea durabilă a portului și a comunității locale, prin respectarea cerințelor de responsabilitate socială și de protejare a mediului înconjurător, sporind eficiența și sustenabilitatea pe termen lung.

Perioada de implementare a proiectului: Decembrie 2023 – Decembrie 2024

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

ANUNTURI